Als werkgever of (zelfstandige) ondernemer in de gemeente Hardenberg hebben de maatregelen rondom het coronavirus veel gevolgen. In de regio Hardenberg zijn er diverse mogelijkheden om advies te krijgen voor jouw onderneming.


Bedrijventeam gemeente Hardenberg De gemeente denkt graag met je mee. Zo zijn er diverse regeling door de gemeente ingesteld. Wil je meer weten over de TOZO-regeling, uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen, de korting op de BIZ-bijdrage of je huurovereenkomst met de gemeente? Dan kun je contact opnemen met het Bedrijventeam. Het team zoekt zaken voor je uit, legt de regelingen aan je uit en denkt graag met je mee. Je kunt hiervoor het beste mailen naar ondernemen@hardenberg.nl. Je ontvangt binnen 48 uur een antwoord op je vraag. 

Ondernemershuis voor het Vechtdal Het Ondernemershuis voor het Vechtdal biedt ondersteuning aan voor ondernemers in de gemeente Hardenberg. Onder meer door een gratis online spreekuur en online webinars. Zie ook de agenda. U kunt hier terecht met al uw vragen rondom de coronacrisis. Bel of mail naar: 06 159 064 32 of info@ondernemershuisvechtdal.nl, www.ondernemershuisvechtdal.nl 

Startershuis DOEN! Wil je juist nu een bedrijf starten? Of ben je een bedrijf gestart? Dan kun je tijdens deze coronacrisis voor hulp en advies terecht bij Startershuis DOEN! in Hardenberg. Bel of mail met Startershuis DOEN!: peter@startershuisdoen.nl of 06 231 430 73. Of kijk voor meer info op de website van Startershuis DOEN!.
Kvk
Bij het coronaloket van de Kamer van Koophandel kun je terecht met al uw ondernemersvragen rondom het coronavirus. Hier staan ook meest gestelde vragen; www.kvk.nl/coronaloket. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur, via telnr. 0800 21 17. Coördinatiepunt Corona voor de vrijetijdssector

MarketingOost
Ondernemers in de vrijetijdssector kunnen met hun vragen ook terecht bij het co√∂rdinatiepunt Corona van MarketingOost. 
Tijdens kantooruren belt u met 038 421 67 98. MarketingOost staat rechtstreeks in contact met provincie, gemeenten, het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), brancheorganisaties en kan u doorverwijzen naar specialisten bij onder andere HISWA-RECRON en Koninklijke Horeca Nederland (KHN). 

Informatie voor grensgangers
Grensgangers die werken, wonen of studeren in de Duits-Nederlands-Belgische grensregio's kunnen voor actuele informatie over hun situatie terecht bij het GrensInfoPunt.  Bijvoorbeeld voor informatie over een pendelkaart voor reizen naar Duitsland, het geldende socialezekerheidsstelsel en over werkloos worden of een uitkering krijgen als grensganger. Ook vindt u hier specifieke informatie voor zzp'ers. Vragen kunt u mailen naar grenzinfopunkt@euregio.eu .
Contact

Vragen of opmerkingen?

Contact opnemen