Wil jij leren hoe je circulaire producten, diensten en businesscases kunt ontwikkelen? Zie je kansen voor jouw bedrijf om circulair te ondernemen? Tijdens de Circo Track Machinebouw en Metaal werk je hier in verschillende workshops aan. Aan circulariteit werken doe je niet alleen. Daarom doe je de workshops samen met experts en andere bedrijven uit de keten van de machinebouw- en metaalbranche. Na afloop heb je een duidelijk plan om direct mee te beginnen.Aanmelden Voor wie? Deze Circo Track is voor DGA’s, projectleiders, ontwerpers en tekenaars van bedrijven actief in de machinebouw en metaalbranche. Leer door interactie met andere bedrijven in de keten meer over circulariteit.

Wanneer zijn de workshops?

 De Circo Track Machinebouw en Metaal is verdeeld over 3 dagen: • Dinsdag 1 september 2020 (hele dag) • Dinsdag 15 september 2020 (dagdeel) • Dinsdag 22 september 2020 (dagdeel)

Wat gaan we tijdens de workshops doen? 

CIRCO ontwikkelde een – inmiddels bewezen – methode om stappen te zetten in circulariteit. Tijdens de workshops volgen wij het ontwerpproces: initiate, ideate en implement.

Dag 1: oriënteren (initiate) Tijdens de eerste workshop duik je in de wereld van de circulaire economie. We analyseren de huidige keten waarin bedrijven producten maken van grondstoffen die niet herbruikbaar zijn. Samen met ontwerpers en andere bedrijven in dezelfde keten onderzoeken we hoe je tot innovatieve businessmodellen en productontwerpen komt. Dit doen we door de toepassing van circular design principes.

Dag 2: ideeën bedenken (ideate)

 In deze workshop gaan we praktisch aan de slag. We focussen ons op de circulaire businessmodellen en designstrategieën. De ideeën uit de vorige workshop verzamelen we en verwerken we tot circulaire producten en diensten.

Dag 3: implementeren (implement) 

Tijdens de laatste workshop bereiden we je voor om circulaire producten, diensten en businessmodellen te maken. Wij focussen ons hierbij op zowel de technische als commerciële haalbaarheid van de resultaten uit de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor de bedrijfsvoering en de circulaire impact. Daarnaast leer je hoe je mensen zowel intern als extern kan overtuigen van jouw plan. Je sluit de Circo Track af met een pitch. 

Waarom meedoen?

 • Circulair ondernemen biedt je nieuwe business kansen. 

• Je bent voorbereid op toekomstige ontwikkelingen en regelgeving. 

• CIRCO maakt het voor je bedrijf makkelijker om samen te werken met andere bedrijven in de keten. 

• Tijdens de workshops krijg je bruikbare kennis en praktische handvatten om aan de slag te gaan met circulariteit. 

• Je ontwikkelt plannen die op de korte en lange termijn haalbaar zijn. 

• Je vergroot je netwerk.

 • Je draagt als bedrijf bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie.

• Dit is een uniek project en een kans om deel uit te maken van een groep koplopers. Kosten 

De volledige Circo Track kost € 500,- exclusief BTW per bedrijf (maximaal 2 personen per bedrijf). De workshops zijn inclusief lesmateriaal, lunch en een borrel. Er is plek voor maximaal 10 bedrijven. Normaal kost de Circo Track € 2.000,-. Door subsidie van Provincie Overijssel kan je de workshops voor een lagere prijs volgen. Je hoeft hier niets voor te doen.

Aanmelden en meer informatie Wil je deelnemen aan de Circo Track? Meld je dan hier aan voor de Circo Track Machinebouw en Metaal. Heb je vragen over de Circo Tracks? Neem dan contact op met Rogier Eenkhoorn, 06 432 249 69 of rogier@kennispoortregiozwolle.nl. 


Contact

Vragen of opmerkingen?

Contact opnemen