Donderdag 1 oktober van 13:00 uur – 14:30 uur

Voor ondernemers, overheden, en organisaties in de vrijetijdseconomie en cross-over sectoren zoals retail, cultuur, horeca, eventorganisatoren, agrofood & natuur. Experts op het gebied van duurzaamheid, korte ketens en circulariteit delen hun kennis en beantwoorden uw vragen. U wordt geïnspireerd en kan met deze nieuwe kennis aan de slag in de praktijk. 

Inmiddels geeft al meer dan de helft van de Nederlanders aan op duurzaamheid te letten bij de aankoop van producten of diensten. De verwachting is dat dit de komende jaren nog verder gaat stijgen. In de webinar staan we tijdens de expertmeeting stil bij trends & ontwikkelingen op het gebied van duurzaam ondernemen in de vrijetijdseconomie, meerwaarde van lokale producten binnen vrijetijdsproducten en laten we ons inspireren over circulaire belevingsconcepten. Het is belangrijk dat bedrijven juist nu inzetten op onderscheidend vermogen en toekomstgericht vrijetijdsaanbod. U kunt het verschil maken door nu in te zetten op duurzame concepten! 



Programma: 

• Welkomstwoord door Gedeputeerde Roy de Witte bij Provincie Overijssel 

• Kansen & uitdagingen binnen de sector definiëren met deelnemers, door Lennart Graaff & Bas Westerweel? 

• Toepassingen van duurzaam toerisme voor ondernemers en overheden, door Eke Eijgelaar,Researcher/Lecturer Sustainable Tourism aan BUas 

• Experts van Blue City, over duurzame & circulaire initiatieven in de duurzame stad Rotterdam, zoals RotterZwam, KEES, Kromkommer, Better future factory en Afval loont 

• Wilbert Kookt Wad, over mogelijkheden om het vrijetijdsproduct sterker te maken door inzet van lokale producten en smaakbelevingen 

• Innovatieadviseur Petra van den Hengel inspireert over het smaakmakerstraject en mogelijkheden voor uw organisatie op het gebied van de cross-over agrofood 

• Succesverhaal van onderneemster Jolanda Theisens over haar ervaring met Smaakmakers, CIRCO en haar visie op duurzaam ondernemen



Contact

Vragen of opmerkingen?

Contact opnemen