Richard van Wijk en Merlijn Buit van Apps for Tableau werden op 18 november uitgeroepen tot Starter van het jaar 2021 en Onno-Pieter Sonnega van PlastChem is Ondernemer van dit jaar geworden. Beide innovatieve bedrijven zijn prachtige visitekaartjes voor ondernemend Vechtdal. “Het jureren was niet eenvoudig”, bekennen zowel Alwin te Rietstap en Leo Bongers, wethouders van respectievelijk gemeente Hardenberg en Ommen.

“Ook de genomineerde starters Splitkb.com en ToTheMaxxMusic hebben een mooie onderneming neergezet en de genomineerde ondernemers Bleeker & De Jong en Rollepaal Recycling waren zekers kanshebbers als grote ondernemers. Ze verdienen allemaal een podium”, legt de zevenkoppige vakjury uit. Er is onder andere beoordeeld op ondernemerschap, onderscheidend vermogen, lef, maatschappelijke betrokkenheid, duurzaamheid, visie en strategie. De vakjury bepaalde 75 procent, de andere 25 procent werd vastgesteld door een publieksjury.

Apps for Tableau; vliegende start vanuit Startershuis DOEN!
Richard van Wijk van Apps for Tableau is verbaasd en had zelfs niet verwacht dat ze genomineerd zouden worden voor de titel. Hij bedankt het Startershuis DOEN! in Hardenberg waar ze veel samenwerken met andere startende ondernemers. Mariska Eshuis reikt hem namens de vakjury de prijs uit. “Jullie groeien, zijn doorpakkers en hebben veel ambitie, zelfs over de landsgrenzen”, zijn haar lovende woorden.

PlastChem; meer zichtbaar door markant nieuw pand
Onno-Pieter Sonnega van PlastChem straalt wanneer hij als ondernemer van het jaar naar voren wordt geroepen door Alwin te Rietstap. “Ik ben enorm vereerd dat ik titel mag ontvangen. PlastChem bestaat als sinds 1995 in Hardenberg maar door ons nieuwe markante pand op bedrijventerrein Broeklanden, zijn we denk ik meer in beeld gekomen. Onze producten gaan de hele wereld over en toch is deze titel een soort kers op de taart”, reageert hij enthousiast.

De Vechtdal Ondernemersverkiezing is een initiatief van de gemeente Ommen, gemeente Hardenberg, het Ondernemershuis voor het Vechtdal, Startershuis DOEN! en Vechtdal Projecten. 

Contact

Vragen of opmerkingen?

Contact opnemen