Jouw idee is nú geld waard

De ontwikkeling van een groeimarkt gaat snel. Stel je had altijd al een idee om sociaal netwerk te bouwen, zo’n 10 jaar geleden. Of je was een foodtruck begonnen in die tijd? Of had je een idee om een Airbnb online op te zetten? Deze ideeën zijn super succesvol geweest. En natuurlijk ook gewoon ergens begonnen en vervolg gedaan! Jouw idee is dus nú geld waard en je hebt geen tijd te verliezen. 

Meer werkgeluk

Wat is er nu fijner dan met je eigen idee een bedrijf op te gaan bouwen. De waarde van geluk is niet in geld uit te drukken. Geen stabiel inkomen maakt de stap naar ondernemerschap vaak lastig. Want het is en blijft natuurlijk belangrijk om brood op de plank te brengen. Maar zowel in loondienst als in het ondernemerschap bestaat er geen échte inkomenszekerheid. Werkgeluk is daarom belangrijker dan ooit. Als ondernemer kan je je talent inzetten en je helemaal verliezen in de passie voor je bedrijf. Ook als het even tegenzit, doorsta je dit makkelijker als je lol hebt in werk.

Risico’s beperken

Om zo ineens de stap naar ondernemerschap te maken niet in alle gevallen mogelijk. Je kunt als ondernemer je financiële risico's op allerlei manieren beperken. Gebruik bijvoorbeeld lijsten met mogelijke uitgaveposten (privé en zakelijk) voor snel overzicht en inzicht in je financiële situatie. Daarnaast zijn er fiscale voordelen. Je betaalt als starter minder belasting, dan in loondienst. En: als je het niet aandurft om in één keer fulltime ondernemer te worden, kun je er mogelijk ook voor kiezen om - natuurlijk wel in goed overleg met je werkgever - een hybride onderneming te starten.

Flexibiliteit

Je kunt zelf je eigen tijd indelen, geen baas die in je nek huigt of je er wel om 9 uur al bent. Je eigen ritme bepalen. Deze flexibiliteit is veel waard en geeft je het gevoel van vrijheid.

Gewoon dóen!

Het motto ‘de kracht van gewoon doen’ slaat ook op de ondernemersmentaliteit dit hier is. Neem nu de hoeveelheid clubjes, stichtingen en verenigingen. Een ontzettende ondernemersdrang is merkbaar in de regio Hardenberg. Herken je dit gevoel? Dan zeggen we hier ‘gewoon dóen!’ en ben je klaar om in actie te komen. Maak je plannen snel concreet met een businessplan, de inschrijving bij de KVK en start met een mooie werkplek aan huis, een (huur)pand of eventueel al een bedrijfskavel.

Contact

Vragen of opmerkingen?

Contact opnemen