Zoek
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop circulair ondernemen Hardenberg

3 oktober 2023 - 15:15 - 17:00

Stichting Hibertad te Hardenberg organiseert op 3 oktober in samenwerking met CIRCO Hub Oost-Nederland een workshop over circulair ondernemen. Een nieuwe groep ondernemers uit het Vechtdal kan hiermee kennismaken met de potentie van de circulaire economie en de daarbij horende businesskansen verkennen.

Circulair ondernemen krijgt steeds meer aandacht van ondernemers. Dat is ook noodzakelijk gezien de huidige klimaatproblemen en toenemende grondstof schaarste. Het zijn nu vooral de koplopers die er mee bezig zijn. Zij zorgen ervoor dat grondstoffen, onderdelen en producten langer of zelfs oneindig in de kringloop blijven. Bijvoorbeeld door producten te ontwerpen voor demontage, hergebruik, onderhoud en upgraden of door biologische grondstoffen te gebruiken. Een andere benadering is producten niet te verkopen maar het gebruik ervan als betaalde service aan de klanten ter beschikking te stellen.

Om de transitie naar een economie zonder verspilling te kunnen maken hebben we gedreven ondernemers met ketenpartners nodig die hier mee aan de slag gaan. Dat is niet alleen weggelegd voor de koplopers. Elke ondernemer van klein tot groot kan starten met circulair ondernemen. Voor hen is deze workshop een nuttige opstap.

Tijdens de workshop word je in anderhalf uur wegwijs gemaakt in de zogenaamde CIRCO-methodiek: hoe ziet een waardeketen eruit? En waar is sprake van waardeverlies en liggen dus business-kansen? Je krijgt hierbij inzicht in de verschillende circulaire businessmodellen en ontwerpstrategie├źn die passen bij deze kansen. De sessie is interessant voor iedereen die benieuwd is naar concrete handvatten hoe je circulaire principes toepast. Laat je inspireren door de methodiek en succesverhalen van andere ondernemers! Deelname is gratis. Meld je aan op www.circonl.nl/agenda/circo-demo-wat-is-circulair-ondernemen/.

Stichting Hibertad is mede-initiatiefnemer van het Krachtteam Circulair Hardenberg. Andere organisaties in het Krachtteam zijn Gemeente Hardenberg, Ondernemershuis Vechtdal, de Rabobank, Vechtdal Projecten, Hogeschool Windesheim en IQ BLVD. Het Krachtteam stimuleert de circulaire economie met praktische kennis en het delen van voorbeelden. In de afgelopen jaren zijn er meerdere webinars, bijeenkomsten en workshops georganiseerd en zijn ondernemers op weg geholpen.

Gegevens

Datum:
3 oktober 2023
Tijd:
15:15 - 17:00
Site:
https://www.circonl.nl/agenda/circo-demo-wat-is-circulair-ondernemen/

Locatie

Hibertad
Molensteen 5
Hardenberg, 7773 NM
+ Google Maps

Menu

Zoeken

Zoek
Ga naar de inhoud