Zoek

Het verhaal van Ondernemen in Hardenberg begint in een levendige gemeente waar ondernemers zoals Herman (54 jr) en Lisa (23 jr) de ruggengraat van de lokale economie vormen. Op een dag ontdekt Herman, de eigenaar van een bloeiend bouwbedrijf met 10 medewerkers, het bestaan van het platform Ondernemen in Hardenberg. Het contact ging snel en eenvoudig, gewoon een mailtje of belletje via de website van Ondernemen in Hardenberg.

Herman bevindt zich in de fase van zijn onderneming waarin hij, ondanks het succes, nadenkt over de toekomst en hoe hij zijn bedrijf slimmer kan organiseren.
De dagen van Herman zijn gevuld met uitdagingen. Het managen van zijn team, het omgaan met leveringsproblemen, het onderhouden van klantrelaties en het regelen van administratieve taken. Hij vraagt zich af wat er zou gebeuren als zijn voorman wegvalt, of als hij zelf ziek wordt, en welke impact stijgende prijzen en het vertrek van ervaren vakmensen zouden hebben op zijn bedrijf. Het nadenken over de toekomst, het oplossen van dagelijkse problemen en het tegelijk werken IN de onderneming vormen soms een zware balans, soms ook met thuis.

Herman beseft ineens dat hij te weinig tijd besteedt om AAN de toekomst van zijn onderneming te werken. Wat als Herman wil stoppen? Kan dat zomaar? Wat zijn de opties en wanneer moet hij beginnen met zaken te regelen. Hij voelt dat ondernemen topsport is, en naarmate hij ouder wordt, groeit de behoefte aan een strategie voor de lange termijn.

Op een dag ontdekt Herman het platform Ondernemen in Hardenberg. Het belooft een laagdrempelige, vrij toegankelijke en objectieve bron van ondersteuning voor ondernemers zoals hij. Het idee om met de adviseur van OIH te praten over zijn zorgen en plannen, zonder dat het hem meteen geld kost, spreekt hem aan.

Het platform biedt niet alleen een luisterend oor, maar ook een netwerk van lokale partners die belangeloos hun expertise aanbieden. Van financiële planning tot technische kennis, van juridisch advies tot marketingstrategieën. Van mentorschap tot notariaat, van financier tot innovatie, van fiscaliteit tot marketing en directe toegang tot het onderwijs. Het platform blijkt ook regionaal goed geworteld en is daarin de Linkin Pin voor ondernemersclubs naar andere initiatieven in de regio, om ook overmorgen geen kansen te missen.

Het verhaal van Ondernemen in Hardenberg breidt zich uit naar startende ondernemers als Lisa, die staan te popelen om hun passie te volgen. Lisa, eigenaresse van een sterk groeiende webwinkel, wordt geconfronteerd met de uitdagingen van het opzetten van een bedrijf, het zoeken naar een geschikte werkplek, het aannemen en aansturen van personeel, het omgaan met onzekerheden en fouten. Ook voor Lisa blijkt het platform een waardevolle bron van kennis en ondersteuning te zijn. Ze volgt een specifiek startup programma en zodoende is er met regelmaat een klankbord en netwerk tot haar beschikking om het maken van keuzes wat makkelijker te maken.

Of je nu een doorgewinterde ondernemer bent die worstelt met vandaag en nadenkt over de toekomst, een startende ondernemer vol groeiambitie, of een vakman die elke dag als zzp’er ander ondernemers helpt, het platform ‘Ondernemen in Hardenberg’ staat klaar om te helpen. Het platform verenigt de krachten van lokale ondernemers, netwerkclubs en experts om een stabiel en toekomstbestendig MKB te bevorderen – want dat is de ware motor van de economie.

Met een hernieuwde energie en een breder perspectief op de toekomst stappen Herman en Lisa de volgende fase van hun ondernemerschap in, wetende dat zij niet alleen staan en beseffen dat ondernemen ook een leven lang ontwikkelen is. Herman en Lisa hebben ontdekt dat er meer te halen valt dan ze ooit hadden verwacht en krijgen steeds meer het gevoel dat ze op voorsprong staan.

Menu

Zoeken

Zoek
Ga naar de inhoud