Er zijn 1,2 miljoen overnachtingen in de gemeente Hardenberg. Jaarlijks wordt de gemeente overspoeld met vele toeristen. De vrijetijdseconomie is met 8% van de banen dan ook een belangrijke sector. Door het toeristisch-recreatief product in de regio blijvend te verbeteren en door promotie maximaal te benutten, kunnen meer bezoekers getrokken worden.


Platform Gastvrij Hardenberg

Het platform Gastvrij Hardenberg is een samenwerking tussen ondernemers in de vrijetijdseconomie. De regio promoten door samenwerking staat hierbij centraal. Het platform Gastvrij Hardenberg is in 2017 van start gegaan. In het platform gaan vertegenwoordigers van verschillende organisaties samen in gesprek.Het doel is om meer gasten naar de gemeente te halen om daarmee onder meer de inkomsten en werkgelegenheid te laten groeien. Dit wordt nagestreefd door onder meer:

•Versterking van de (verblijfs)recreatieve functie.

•Versterking van de toeristische gastvrijheid, imago en promotie.

•Bevorderen van de recreatieve mogelijkheden.

•Stimulering van cross overs.

Daarnaast draagt het Platform zorg voor de website www.visithardenberg.nl.

Marketing Oost – Vechtdal Marketing

Vechtdal Marketing wil zoveel mogelijk bezoekers in het Vechtdal. Zij werken aan de naamsbekendheid van het gebied, met als doel het opbouwen van een positief imago en uiteindelijk meer bedrijvigheid te genereren. Hiervoor maken we onder anderen gebruik van de nieuwste webmarketingtechnieken, actuele websites, beurzen, advertenties, e-nieuwsbrieven en veel free publicity.De organisatie Vechtdal Marketing, onderdeel van MarketingOost, verzorgt in nadrukkelijke samenwerking met o.a. (toeristische en recreatieve) ondernemers, ondernemersverenigingen, evenementenorganisatoren, natuurpartijen, gemeenten en Provincie Overijssel de promotie en algemene informatievoorziening over de regio. De economie van het Vechtdal krijgt hierdoor een financiële impuls, waar u indirect van mee profiteert.

Meer weten? Neem contact op met Tamara Toering, merkleider Vechtdal Marketing.

Marketing regio Hardenberg

De regio Hardenberg kent de campagne ‘De kracht van gewoon doen’. Hiermee wordt het ondernemen, wonen en leven op een actieve manier onder de aandacht gebracht. Er wordt goed samengewerkt met Vechtdal Marketing op het gebied van vrijetijdseconomie. Zij richten zich op toeristische informatie op landelijk en internationaal niveau. De regiocampagne richt zicht op een straal van 30-40 kilometer rondom de gemeente Hardenberg en eigen inwoners. Meer weten? Neem contact op met Leone Wiersma, marketingadviseur gemeente Hardenberg.

Contact

Vragen of opmerkingen?

Contact opnemen