Want je ziet of er veel concurrenten in de regio zijn, met welke randvoorwaarden je rekening moet houden en welke samenwerkingen mogelijk zijn.

Overzichtelijke kaart

MarketingOost voerde de afgelopen jaren meerdere onderzoeken uit naar de Overijsselse vrijetijdseconomie. Dat leverde veel kennis op over het recreatieve en toeristische aanbod en over bijvoorbeeld de profielen, ervaringen en bestedingen van bezoekers. “Die enorme hoeveelheid data is nu toegankelijk en goed leesbaar gemaakt in de Kansenkaart. Dankzij die visualisatie zien ondernemers en overheden precies waar kansen liggen”, legt Anieke van Wijnen, adviseur Vrijetijdseconomie & Zorg van het Ondernemershuis voor het Vechtdal uit.

Succesvol plannen ontwikkelen

De Kansenkaart is een perfect hulpmiddel voor alle ondernemers in de vrijetijdssector die nieuwe plannen ontwikkelen. “Een ondernemer weet snel of een nieuw product kans van slagen heeft, want de Kansenkaart maakt inzichtelijk welk aanbod er nog niet is en wat de behoeftes van de bezoekers zijn. Dat is waardevolle informatie bij het bedenken van succesvolle plannen”, aldus Anieke. Voor het werken met de Kansenkaart is een duidelijke instructievideo toegevoegd waarin de mogelijkheden stapsgewijs worden toegelicht. De Kansenkaart met instructievideo vind je op www.kennisplatformoost.nl/kansenkaart

Samenwerking vergroten

MarketingOost speelt met de Kansenkaart in op een behoefte van de sector. Voor de vrijetijdssector zijn heel veel andere sectoren van belang. Denk bijvoorbeeld aan cultuur en natuur. De Kansenkaart vergroot de samenhang tussen alle belanghebbenden doordat ondernemers en organisaties in een oogopslag het aanbod in de directe omgeving zien. Dat maakt de kans op succesvolle samenwerkingen groter.

Samen aan de slag

Wil je meer weten over de Kansenkaart, of wil je sparren over jouw ideeën? Ondernemershuisadviseurs Anieke van Wijnen en Guido Wapstra zijn jouw aanspreekpunt voor al je vragen. Zij geven je een eerlijk, onafhankelijk en transparant advies en/of brengen je in contact met de juiste kennispartners, commerciële partijen of overheden. Zij helpen je graag om de plannen van morgen vandaag te realiseren!

Contact

Vragen of opmerkingen?

Contact opnemen