Een aantal jaren geleden ben je enthousiast begonnen met je eigen bedrijf. Je bent lekker op stoom maar merkt dat de wereld waarin je nu onderneemt behoorlijk is veranderd en aan het veranderen is. Nieuwe technologieën als AI, automatisering, gebrek aan goede mensen, duurzaamheid, geopolitieke ontwikkelingen, etc., je weet dat dit invloed heeft of binnenkort gaat hebben op je bedrijf en jezelf als ondernemer.

Wat dit ons als maatschappij in economisch opzicht allemaal gaat brengen, dat zullen we moeten afwachten. Maar als ondernemer heb je geen keus want deze ontwikkelingen zullen het ondernemerschap blijvend veranderen. Je moet dus mee om te overleven en wilt dit ook, je bent niet voor niets gaan ondernemen. Maar kun je dit en past je oorspronkelijke plan nog bij wat er straks nodig is? Oftewel: is jouw bedrijf klaar voor de toekomst?

Het platform ‘Ondernemen in Hardenberg’ ziet en hoort tijdens hun gesprekken met ondernemers regelmatig welke zorgen er leven, maar ook welke kansen ondernemers zien als ze deze ontwikkelingen omarmen.

Daarom biedt het platform vanaf 7 oktober een aantal praktische bijeenkomsten aan waarin ondernemers hun oorspronkelijke bedrijfsconcept opnieuw bekijken en “upgraden” voor de toekomst. Samen met maximaal 10 andere regionale ondernemers, gastdocenten uit het bedrijfsleven en onder begeleiding van Qredits werk je lekker praktisch aan het toekomstbestendig maken van je bedrijf.

Het platform “Ondernemen in Hardenberg” bedient MKB ondernemers tot ongeveer 25 medewerkers met kennis, netwerk en informatie. Deze groep ondernemers zijn vooral bezig met vandaag en een beetje morgen. Tijd nemen om even naar het bedrijf en de persoon als ondernemer te kijken gunt men zich vaak niet. Deze ondernemers objectief en onafhankelijk de weg wijzen en ondersteunen is onze belangrijkste taak.

Herken je jezelf in bovenstaande? Meld je dan direct aan of maak een afspraak met de mensen van het platform, Peter Zwartscholten of Remco Lucassen. Zij ondersteunen u graag en weten de weg. Mail naar info@ondernemeninhardenberg.nl.