Vanaf 9 mei kun je weer gebruik maken van de MKB-voucher digitalisering van de Provincie Overijssel. Deze voucher is bedoeld om mkb-ondernemers, culturele en maatschappelijke instellingen te stimuleren om structureel met digitalisering aan de slag te gaan.

Hoeveel subsidie krijg je?

De subsidie is maximaal € 10.000 en vergoedt 40% van de kosten van derden. Waar krijg je subsidie voor? Activiteit A: een door een derde opgesteld digitaliseringsplan (LET OP: deze moet voor de aanvraag zijn gemaakt en met de aanvraag worden meegestuurd). Activiteit B: het uitvoeren van één of meer van de volgende digitaliseringsactiviteiten:
1.  het digitaal koppelen van het aanbod, bedrijfsvoering en verkoop;
2.  het bouwen of ontwikkelen van een webshop die gekoppeld is aan de overige processen van de onderneming;
3.  het inrichten van de hardware en software om de digitale veiligheid van de onderneming te verbeteren;
4.  het automatiseren van productieprocessen en het volledig maken van productiesystemen;
5.  het optimaal beheren en gebruiken van data bij de onderneming;
6.  het digitaal archiveren en digitaal op orde brengen van bedrijfsinformatie;
7.  het ontwikkelen van een nieuwe app voor de aanvragende mkb-onderneming;
8.  het toepassen of verbeteren van Enterprise Resource Planning (ERP) of Manufacturing Execution System (MES) computerprogramma;
9.  het digitaliseren van de financiële administratie.

Hoe vraag je de subsidie aan?

Je kunt een aanvraag indienen via de website van de provincie Overijssel: https://www.overijssel.nl/loket/subsidie/regionale-economie/mkb-voucher-digitalisering/ Om een aanvraag in te dienen heb je de volgende gegevens nodig: – Digitaliseringsplan incl. factuur – Offertes voor de uitvoering van de digitaliseringsactiviteiten

Of neem contact op met één van de adviseurs van het Ondernemershuis voor het Vechtdal. Zij helpen graag bij deze aanvraag: