Dinsdag 25 april 2023

Werken in de techniek is boeiend en waardevol. Op Innofuture maken kinderen en jongeren op een speelse manier kennis met de technische sector en de bijzondere…

Zelf doen en beleven staat voorop. Van innovatieve technieken gericht op energie, chemie, ict en robotica tot elektrotechniek, metaal en lassen.

Innofuture wordt jaarlijks georganiseerd in onze regio en er valt bij Innofuture een hoop te beleven! Innofuture is een jaar of wat geleden gestart in Emmen en wordt nu ook in Hardenberg georganiseerd in samenwerkingen met Sterk Techniekonderwijs, de scholen, het lokale bedrijfsleven en de overheid. Samen laten ze zien hoe leuk en breed techniek is, welke baankansen en technische opleidingen er in de regio zijn en welke de impact die techniek en technologie heeft op de toekomstige werkzaamheden in uiteenlopende branches. Zo kan Innofuture de basis zijn voor mooie carrièrekeuzes van kinderen.

De afgelopen maand was Innofuture in de Evenementenhal in Hardenberg, op 31 maart gereserveerd voor scholieren uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Ommen en Hardenberg. En een dag later was Innofuture geopend voor alle andere kinderen èn hun ouders en grootouders. Eén ding is zeker: beide dagen waren een klinkend succes. Hopelijk kunnen we dit zien als een mooie opstap naar technische beroepen voor veel kinderen in onze regio.