Op vrijdag openen de deuren voor de basisschoolleerlingen van de gemeenten Ommen en Hardenberg. Tijdens de beurs komt techniek en innovatie tot leven. De zaterdag is voor iedereen (gratis) toegankelijk.

“Tijdens Innofuture Hardenberg duiken bezoekers in de wereld van techniek en innovatie”, aldus organisator Linda Meijer. Met een glimlach vertelt Linda; “Het is eigenlijk verboden om nergens aan te komen. Het zelf ontdekken, ervaren en doen staat namelijk voorop.” Er wordt een breed programma aangeboden waarbij uiteenlopende thema’s rondom techniek aan bod komen. Van elektro/installatietechniek, bouw, techniek in de zorg, verspanen en zelf een lasje leggen tot programmeren, virtual reality ervaren en aan de slag gaan met robots, drones, energie en e-sports. Het evenement wordt ingericht met stands, doe-pleinen en (mini) workshops waar ‘de handen uit de mouwen’ worden gestoken. De 7 werelden van techniek nemen een centrale plaats in.

Sterk Techniek Onderwijs
Innofuture Hardenberg wordt georganiseerd vanuit de samenwerkingen binnen Sterk Techniekonderwijs met het onderwijs, het (lokale) bedrijfsleven en de overheid. “Het is goed om samen te laten zien hoe leuk en breed techniek is”, aldus Jan ten Napel projectleider Sterk Techniek Onderwijs. “Maar ook welke baankansen en technische opleidingen er in de regio zijn en welke impact techniek/technologie heeft op de toekomstige werkzaamheden in uiteenlopende branches.”

Dat laatste is natuurlijk een geweldige basis voor een goede instroom van jonge enthousiaste jongeren in technische beroepen in de komende jaren!