Op donderdag 7 maart kwam tussen 11.30 en 18.00 uur innovatie tot leven tijdens het allereerste IQ TECH EVENT. Tijdens deze editie werden de blikken op de toekomst gericht en kregen techbedrijven de gelegenheid om zich te verdiepen in de nieuwste technologische ontwikkelingen. Welke kansen bieden deze voor de uitdagingen van nu. Hoe kun je als organisatie wendbaar blijven? Wat betekent dit voor de rol van leiders en managers? Dat stond centraal tijdens hét kenniscongres voor de maakindustrie.

Met sprekers: Frank van Houten, Hielkje Reindersma, Mark Helder

De aftrap werd verzorgd door Alwin te Rietstap, wethouder van de gemeente Hardenberg, en Peter Cool, CTO van Intergas. Samen blikten ze terug op het ontstaan van IQ BLVD, maar keken ze ook vooruit. Als gastheer gaf Peter Cool ook inzicht in zijn bedrijf. Het hoogtepunt van het evenement was de lancering van de nieuwe naam van IQ: IQonIQ! Deze naam weerspiegelt perfect de identiteit van de regio, iconisch! De komende periode komt deze campagne nog vaak terug.

Innovatief programma vol deelsessies en boeiende sprekers

Het IQ TECH EVENT 2024 stond volledig in het teken van het aanscherpen van vaardigheden en het vormgeven van de toekomst. Piloot Frank van Houten begon het programma. Hij behoort tot de wereldtop in de extreme unlimited aerobatics vliegsport. Franks’ credo is “Keep the wing happy”. Een mooie metafoor die zowel in de topsport en bedrijfsleven van toepassing is. Het is de crux om onder alle omstandigheden zowel de mens als techniek ‘happy’ te houden, ook tijdens turbulentie. Hielkje Reindersma sprak over haar visie op leiderschap. Voorzitter van de Koninklijke Metaalunie Mark Helder sloot het gehele programma af met een mooi kwetsbaar verhaal en gaf hij inzichten over de actuele ontwikkelingen in de sector, kansen voor groei en de cruciale rol van samenwerking, technische innovaties en duurzaamheid.

Deelsessies

Tijdens de deelsessies doken de deelnemers in de wereld van nieuw leiderschap en ontdek je innovatieve benaderingen die de toekomst van organisaties vormgeven. Verkende zij de nieuwste trends op het gebied van duurzaamheid en lieten zij zich inspireren door praktijkvoorbeelden.

Terugblik

Binnenkort is er een terugblik beschikbaar van ook alle deelsessies.