10 en 11 mei 2023 in Evenementenhal Hardenberg

Ook is er een materialententoonstelling en een Industrial Reality Hub. De voorbereidingen voor de komende editie op 10 en 11 mei 2023 in Evenementenhal Hardenberg zijn daarmee in volle gang, waarbij het exposantenveld al gegroeid is naar bijna 100 exposanten verdeeld over vier beurshallen.

De bezoeker van Maakindustrie Expo is op zoek naar kennis en inspiratie. “Als bezoeker vind je exposanten die jou in elke stap van het proces kunnen ondersteunen. Van het ontwerpen van een prototype tot het optimaliseren van een productielijn. De techneut wil handvaten om zijn dagelijkse werkzaamheden te verbeteren en de ondernemer denkt na om zijn bedrijf toekomst bestendig te maken. Deze editie halen we verschillende experiences naar de beurs om beleving toe te voegen aan het concept”, zegt Jeffry Plaggenmarsch namens Maakindustrie Expo.

Cobot Experience
Exposanten zoals WeCobot, Valk Welding en Hagoort Group laten zien hoe technologie ingezet kan worden om productieprocessen efficiënter in te richten. Plaggenmarsch: “De Cobot Experience heeft een mooie, centrale plek op de beursvloer in Hal 4 gekregen. Van vorig jaar weten we dat hier veel gebeurd en in trek is bij bezoekers.”

3D Experience
Binder3D, proeftuin voor industrieel 3D printen, vertegenwoordigt met vier partners een 3D Experience op Maakindustrie Expo. Met verschillende 3D printers laten zij printtechnieken zien. Citoforma is bijvoorbeeld gespecialiseerd op het gebied van printen met harsen en Fiberneering is ervaren op het gebied van grote modellen. Ook kan de bezoeker materiaal meenemen en uitproberen of dit geschikt is voor 3D printen. Studenten van NHL Stenden gaan op de beurs aan de slag met allerlei vraagstukken. Verder geeft Binder3D samen met Citoforma een kennissessie in de Exposanten Studio over ‘Hoe 3D printen in jouw maakbedrijf van waarde kan zijn’.

Industrial Reality Hub
Een digitale innovatiehub voor industrieel toegepaste Augmented en Virtual Reality komt naar Maakindustrie Expo. Deze hub stimuleert samenwerking en innovatie tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen. De bezoeker kan bijvoorbeeld een technische training volgen met een VR bril. Bovendien kunnen bezoekers een virtuele rondleiding krijgen in Connec2. Dit platform geeft de bezoeker inzicht hoe andere bedrijven op dit moment al oplossingen toepassen.

Materialententoonstelling
De materialententoonstelling op Maakindustrie Expo staat vol van materiaalinspiratie. Material District presenteert hier de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied. Material District is het platform op het gebied van innovatieve materialen waarbij ingezet wordt op een circulaire economie. Welke materialen dragen bijvoorbeeld bij aan een gezonde leefomgeving? Antwoord op deze vraag en meer vinden bezoekers op Maakindustrie Expo. 

De tweede editie van Maakindustrie Expo is te bezoeken op woensdag 10 mei en donderdag 11 mei 2023 van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Hardenberg. Voor meer informatie: www.mixnoordoost.nl.