Het Ondernemershuis voor het Vechtdal en Startershuis DOEN! slaan de handen ineen en gaan door in een nieuw platform voor ondernemers in de regio. Momenteel wordt er gewerkt aan het opstarten van een nieuwe organisatie die aansluit bij de behoefte van ondernemers. Door krachten te bundelen, ontstaat er een krachtige en inspirerende plek waar ondernemers samenwerken en groeien.

Het nieuwe platform wordt opgezet en uitgevoerd onder leiding van Peter Zwartscholten, nu nog directeur bij Startershuis DOEN!. De activiteiten zijn gericht op begeleiding en ondersteuning voor ondernemers. Van advies tot werkplek en van training tot toegang bij relevante instanties. Alles verloopt via één centraal aanspreekpunt.

“Het Ondernemershuis sluit zijn deuren, maar we openen een nieuw hoofdstuk met een krachtige nieuwe organisatie onder leiding van Peter Zwartscholten. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze stichting ondernemers in elke fase van hun ondernemerschap effectief zal ondersteunen.” aldus Leo Linde, voorzitter van het Ondernemershuis voor het Vechtdal.

Gerard Tamminga, namens bestuur Stichting Startershuis DOEN! : “De bediening van starters is van groot belang gebleken en blijft daarom ook gehandhaafd in de nieuwe setting. Want of je nu als startende (student)ondernemer vol enthousiasme aan een nieuw avontuur begint, of als gevestigde ondernemer al jarenlang bijdraagt aan de lokale economie. Elke ondernemer is belangrijk voor onze huidige en toekomstige regio. Werken vanuit dit inzicht is waar wij voor staan en waaruit het nieuwe platform wil gaan werken.”

Drijvende kracht
“Ondernemers zijn de drijvende kracht achter de economie, vertelt Peter. Daar moeten we dus zuinig én alert op zijn. Tijdig aan tafel en vlotte opvolging van vraagstukken is van essentieel belang. De wereld blijft in een hoog tempo veranderen en daarin moeten we met elkaar blijven focussen op thema’s als vitaliteit, innovatie, digitalisering en HRM. Deze thema’s hebben impact op de mens achter de ondernemer en de medewerkers. En soms is de oplossing iets heel kleins of praktisch. In de nieuwe organisatie wil ik de focus op DOEN. Daarbij zetten we ons elke dag proactief in om van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Dat doen we niet alleen, maar met een sterk netwerk. De komende maanden gaat de organisatie de juiste vorm krijgen. Eind van het derde kwartaal wordt de nieuwe naam en de definitieve invulling gelanceerd. Daar kijk ik erg naar uit en zie daarin veel nieuwe kansen om bij te dragen aan gezamenlijke economische groei”.

Voordeur open tijdens de verbouwing

Tijdens de verbouwing blijft de voordeur open. Dat betekent dat ondernemers contact kunnen blijven opnemen via info@startershuisdoen.nl of 0523-729004.