Ondernemers in de gemeente Hardenberg krijgen per post een uitnodiging om mee te doen aan de peiling. De peiling is ook te vinden op www.hardenberg.nl/ondernemerspeiling.
De vragen gaat over verschillende onderwerpen, zoals de bedrijfsomgeving, de contacten met de gemeente en het economisch beleid. Het invullen van de peiling duurt ongeveer 15 minuten.

“We willen ondernemers verder helpen met een goede dienstverlening”

Wethouder Alwin te Rietstap (economie): “Samen met het bedrijfsleven werken we aan een vitale en toekomstbestendige economie. Maar we weten ook dat ondernemers momenteel veel op hun bord krijgen. Denk aan de vraagstukken rond energie, personeel, stikstof of innovatie. Daarvoor hebben we niet altijd een oplossing, maar wat wel helpt is een goede dienstverlening. Zodat we duidelijkheid kunnen bieden over wat wel of niet kan, en waarom. Daarom zetten we flink in op het verbeteren van onze dienstverlening aan ondernemers. Met deze peiling zetten we daarvoor een belangrijke stap. Het geeft ons inzicht in hoe ver we zijn in onze dienstverlening. En hoe we nog verbeteringen kunnen doorvoeren. Zodat we de ondernemers verder kunnen helpen. Dat is goed voor onze economie en voor Hardenberg. We zijn benieuwd naar de resultaten! We willen daarmee samen met onze ondernemers aan de slag gaan.”

Ondernemersverenigingen dachten mee over de peiling

De gemeente heeft onafhankelijk bureau SCC Consultancy gevraagd om de ondernemerspeiling uit te voeren. Dit bureau heeft veel ervaring met ondernemerspeilingen. Ondernemers(verenigingen) uit de gemeente Hardenberg dachten mee over de vragen in de peiling. Zo sluiten de vragen goed aan bij wat er speelt bij de ondernemers.

Meedoen aan de peiling

De ondernemerspeiling start op dinsdag 5 maart 2024. Meedoen kan tot en met vrijdag 5 april 2024. Onder alle volledig ingevulde onderzoeken verloten we 2 keer een volledig verzorgd diner voor twee.
De peiling staat op www.hardenberg.nl/ondernemerspeiling.

Met ondernemers in gesprek over de uitkomsten

De uitkomsten van de peiling komen in mei. Aan de hand daarvan gaan we samen met de ondernemers in gesprek over hoe we onze ondernemers nog beter van dienst te kunnen zijn.