Op vrijdag 15 september was de 10e editie van de Regio Zwolle Regatta op het IJsselmeer. Een unieke combinatie van sportief zeilen, netwerken en inhoudelijke verdieping. De Regio Zwolle Regatta is een zeilevenement op het IJsselmeer. Speciaal georganiseerd voor mensen die werken in de regio Zwolle als ondernemer of in het onderwijs of bij de overheid.

Ook dit jaar werden er weer ondernemers uitgenodigd uit de gemeente Hardenberg. Dit jaar waren Lisanne Kamphuis, Jos Vogelzang, Marnix Reinders, Jante Oosting, Dennis Flokstra, Alwin te Rietstap en Peter Zwartscholten de gelukkigen. Het was een unieke dag om nieuwe contacten te leggen en om sportieve hoogtepunten op het water te bereiken.

Een competitieve regio
Kennis veroudert snel en verandert dagelijks. Nieuwe inzichten vragen erom gedeeld te worden tussen onderzoekers, onderwijs, ondernemers en overheden in de regio Zwolle. Dat past bij een competitieve regio, nu én straks. Elkaar kennen en weten te vinden via een platform zoals de Regio Zwolle Regatta is belangrijk.

Begin van de Regatta
Na het welkomstwoord door Dorrit de Jong (locoburgemeester van de gemeente Zwolle), namen Rob Zuidema (Economic Board Regio Zwolle en Zwolse theaters) en Roeland van Delden (Economic Board Regio Zwolle en Leadax) ons mee in het thema van deze dag. Daarna werden de teams aan elkaar voorgesteld. De ochtend werd afgesloten door theoretische instructies door Team Heiner en werd de theorie direct in de praktijk gebracht door een aantal oefensessies op het water.

Tijdens de lunch werden er twee gespreksrondes gehouden. Het idee van de Regatta is dat je in korte tijd veel mensen ontmoet. Tijdens de gespreksrondes werden de volgende zaken besproken:
-Welke kennisversnelling heeft uw organisatie nodig om in 2030 succesvol te kunnen zijn?
-Welke rol kunt én wilt u zelf spelen als kennispartner?
-Welke invloed gaat AI hebben in uw organisatie?
Na de lunch gaf team Heiner het startschot voor de Regatta. ‘Team Hardenberg’ ging naar huis met een vierde plek, net buiten de medailles. Terug in de haven was het na het opfrissen, tijd voor de prijsuitreiking en barbecue.

Wil je meer weten? Kijk op www.regiozwolleregatta.nl