Het bedrijfsleven in de regio Vechtdal heeft een groeiende behoefte aan goed geschoold personeel, aan het mede opleiden van toekomstige werknemers en aan het binden van jong talent met de regio. Daarnaast hebben onderwijsinstellingen en hun studenten behoefte aan relevant en betekenisvol onderwijs waarbij studenten het liefst in de praktijk kunnen kennismaken met actuele ontwikkelingen en ervaring kunnen opdoen. Vechtdal Projecten, een samenwerking van Alfa-college, Deltion College, Hogeschool Windesheim, Ondernemershuis voor het Vechtdal en de Gemeente Hardenberg, voorziet in deze behoefte door onderwijsprojecten voor lokale studenten te realiseren, in opdracht van bedrijven en organisaties in de Vechtdalregio.

Een mooi voorbeeld hiervan is de inzet van zowel mbo- als hbo-studenten, door boerderijcamping De Boergondier in De Krim. Zij schakelden studenten in voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek, een bouwkundig onderzoek en het verzorgen van de contentmarketing (lees hier het verhaal van De Boergondier).

Onderwijsprojecten
Vechtdal Projecten matcht opdrachtgevers met mbo- en hbo-studenten in onze regio, waardoor studenten leren van echte opdrachtgevers en echte opdrachtgevers leren van studenten. Om te zorgen voor een juiste match, kijken onderwijsprofessionals naar jouw vraag als ondernemer en naar de leervragen van studenten.

De voordelen van samenwerken met Vechtdal Projecten
Heb je als ondernemer een relevant en urgent vraagstuk of idee? Wil je iets laten onderzoeken, ontwikkelen of organiseren? En heb je zelf niet de tijd of capaciteit om hiermee aan de slag te gaan? Leg dan je projectvraag neer bij Vechtdal Projecten zodat zowel mbo- als hbo-studenten met hun actuele kennis en een frisse blik voor je aan het werk kunnen gaan. Het is een echte win-win-situatie. De student leert van relevante betekenisvolle vraagstukken en kan in de praktijk kennis en ervaring opdoen. En als ondernemer krijg je de mooiste ideeën en oplossingen aangereikt, kun je werknemers van morgen mede-opleiden en daar tegelijkertijd binding mee krijgen.

Waar moet een projectvraag aan voldoen?
Een projectvraag bestaat uit een nieuw vraagstuk binnen jouw organisatie op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, vormgeving, marketing, productontwikkeling of onderzoek. Daarnaast kenmerkt de projectvraag zich door een start en een eind, waarbij er iets opgeleverd wordt. Denk hierbij aan het opleveren van een product, aan aanbevelingen voor een vervolgtraject of aan bijvoorbeeld de organisatie en uitvoering van een evenement of activiteiten.

Van alles kan en geen vraag is te gek. De kracht zit in de samenwerking met zowel mbo- als hbo-studenten waardoor vraagstukken breed, en ook in opvolging van elkaar, kunnen worden opgepakt. Alle projecten worden begeleid door vakdocenten vanuit het onderwijs en als ondernemer zorg je voor de inhoudelijke input.

Belangrijke startmomenten
Vanwege de start van nieuwe semesters binnen het onderwijs zijn jaarlijks de belangrijkste startmomenten in september en februari. Dus wees ruim op tijd met aanvragen!

Meer informatie of een projectvraag indienen
Heb je een projectvraag waarvoor je graag samen wilt werken met studenten, of wil je sparren over een idee? Neem dan contact op met projectadviseur Natascha van Zaanen via info@VechtdalProjecten.com.