Het doel is om in 2050 volledig circulair te zijn in Nederland. De bouwsector speelt een grote rol in de overgang naar circulair. Hoe kunnen wij onderdelen en grondstoffen die uit gebouwen vrijkomen, behouden en hergebruiken? Wat kunnen ketenpartners in de bouw hierin voor elkaar betekenen?


Tijdens de Circo Track ‘De Circulaire Bouwketen’ nemen wij dit onder de loep. Je leert in verschillende workshops hoe je praktisch, snel en winstgevend circulair kan ondernemen. Werken aan circulariteit doe je niet alleen. Daarom doe je de workshops samen met experts en andere bedrijven uit de bouwketen. Na afloop heb je een duidelijk plan om direct mee te beginnen.Voor wie?
Deze Circo Track is bedoeld voor bedrijven, ondernemers en professionals die actief zijn in de woning- en utiliteitsbouw. Van DGA’s, projectleiders, werkvoorbereiders, (onder)aannemers, materiaalleveranciers, architecten, ontwerpers en tekenaars tot andere ketenpartijen. Ook opdrachtgevers, vastgoedeigenaren, projectontwikkelaars en woningcorporaties kunnen meedoen. Leer door interactie met andere bedrijven in de keten meer over circulariteit.


Wanneer zijn de workshops?
De Circo Track ‘De Circulaire Bouwketen’ is verdeeld over 3 dagen:
• Donderdag 5 november 2020 (hele dag)
• Donderdag 19 november 2020 (dagdeel)
• Donderdag 3 december 2020 (dagdeel)


Wat gaan we doen tijdens de workshops?
CIRCO ontwikkelde een – inmiddels bewezen – methode om stappen te zetten in circulariteit. Tijdens de workshops volgen wij het ontwerpproces: initiate, ideate en implement.


Dag 1: oriënteren (initiate)
Tijdens de eerste workshop duik je in de wereld van de circulaire economie. We analyseren de huidige keten waarin weinig grondstoffen en onderdelen herbruikbaar zijn. Samen met andere bedrijven uit de bouw en ontwerpers onderzoek je hoe je tot circulaire en innovatieve businessmodellen en productontwerpen komt. Je brengt jouw circulaire kansen in kaart.


Dag 2: ideeën bedenken (ideate)
In deze workshop gaan we praktisch aan de slag. We focussen ons op de circulaire businessmodellen en designstrategieën. De ideeën uit de vorige workshop verzamelen we en verwerken we tot potentiële circulaire producten en diensten.


Dag 3: implementeren (implement)
Tijdens de laatste workshop bereiden we je voor om circulaire producten, diensten en businessmodellen te maken. Wij focussen ons hierbij op zowel de technische als commerciële haalbaarheid van het beste resultaat uit de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor de bedrijfsvoering en de circulaire impact. Daarnaast leer je hoe je mensen zowel intern als extern kan overtuigen van jouw plan. Je sluit de Circo Track af met een pitch.


Waarom meedoen?
• Circulair ondernemen biedt je nieuwe business kansen.
• Je bent voorbereid op toekomstige ontwikkelingen en regelgeving.
• CIRCO maakt het voor je bedrijf makkelijker om samen te werken met andere bedrijven in de keten.
• Tijdens de workshops krijg je bruikbare kennis en praktische handvatten om aan de slag te gaan met circulariteit.
• Je ontwikkelt plannen die op de korte en lange termijn haalbaar zijn.
• Je vergroot je netwerk.
• Je draagt als bedrijf bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie.
• Dit is een uniek project en een kans om deel uit te maken van een groep koplopers.
Lees ook wat andere bedrijven van de Circo Track voor de woning- en utiliteitsbouw vinden.


Kosten
De volledige Circo Track kost € 500,- exclusief BTW per bedrijf (maximaal 2 personen per bedrijf). De workshops zijn inclusief lesmateriaal, lunch en een borrel. Er is plek voor maximaal 10 bedrijven. Normaal kosten de workshops € 2.000,-. Door subsidie van de Provincie Overijssel zijn de workshops voor een lagere prijs te volgen. Je hoeft hiervoor niets te doen.
Aanmelden en meer informatie
Wil je deelnemen aan de Circo Track? Meld je dan hier aan voor de Circo Track ‘De Circulaire Bouwketen’. Heb je vragen over de Circo Tracks? Neem dan contact op met Rogier Eenkhoorn, 06 432 249 69 of rogier@kennispoortregiozwolle.nl.
https://www.kennispoortregiozwolle.nl/aanmelden-circo-track-de-circulaire-bouwketen/

Contact

Vragen of opmerkingen?

Contact opnemen