Datum: 25-3-2021
Tijdstip: 09.00 - 10.00 uur
Soort: Online track
Kosten: Gratis
Locatie: Online
Wil je starten met internationaal ondernemen? Of ben je al begonnen en wil je de volgende stappen zetten? Dan is het belangrijk dat je weet waar je rekening mee moet houden in je internationale markt. In deze exclusieve International Trade Track speciaal voor ondernemers in Regio Zwolle ontwikkel je de belangrijkste kennis en vaardigheden om succesvol te zijn in internationaal zakendoen. Praktijkexperts van bekende bedrijven in Regio Zwolle helpen je verder.

Wat kun je verwachten?
Het boeiende programma bestaat uit 4 online bijeenkomsten van elk 1 uur. Er is plek voor maximaal 10 ondernemers. In iedere bijeenkomst is ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. De thema’s van de bijeenkomsten zijn:

1. Internationale marktpropositie
Wanneer: donderdag 25 maart – 09.00 – 10.00 uur
Na een korte introductie neemt Rudie Beverwijk van Altrex je mee in de praktijk van internationaal zakendoen. Hoe doet deze fabrikant van ladders, trappen en stijgers uit Zwolle bijvoorbeeld marktonderzoek? Hoe maakt Altrex de keuze om een nieuwe (internationale) markt te betreden? Rudie deelt ervaringen die je helpen om internationaal succesvol te worden.

2. Internationale marketing
Wanneer: donderdag 1 april – 09.00 – 10.00 uur
Hoe zorg je ervoor dat je internationale marketing zowel online als offline toegespitst is op je doelgroep? Erik Brunekreef van Topcentrum E-commerce vertelt je in deze bijeenkomst de laatste ins & outs op het gebied van internationale marketing. Bovendien geeft Erik handvatten die je helpen met jouw internationale marketing.

3. Juridische (internationale) aspecten
Wanneer: donderdag 8 april – 09.00 – 10.00 uur
Ook op juridisch gebied zijn er veel zaken die je in kaart moet brengen. Denk hierbij aan contracten met fabrikanten en ondernemers, maar ook aan de mate van aansprakelijkheid. Hoe is dat eigenlijk geregeld? Martijn Kerkdijk van Benthem & Gratama vertelt je hier alles over.

4. Internationaal vervoer
Wanneer: donderdag 15 april – 09.00 – 10.00 uur
De International Trade Track sluiten we af met een sessie over internationaal vervoer. Welke soorten vervoer zijn er? Wat zijn de bijbehorende voor- en nadelen? We gaan ook in op incoterms, dit is een belangrijk onderdeel van internationaal vervoer. Want wie is waar en wanneer verantwoordelijk voor? In deze sessie neemt Ard Bekel van Oegema Transport je mee in de wereld van internationaal vervoer.

Aanmelden
De International Trade Track start op donderdag 25 maart 2021. Tijdens deze reeks, waar je met tien medeondernemers ‘op reis gaat’, maken wij gebruik van het online platform Zoom. Deelname aan de track is kosteloos. Wil je deelnemen aan de International Trade Track? Meld je dan hier aan. Na aanmelding nemen wij contact met je op om de aanmelding af te ronden.

Contact

Vragen of opmerkingen?

Contact opnemen