Het runnen van een eigen bedrijf gaat niet altijd zonder slag of stoot. Toen Daphny dertien jaar geleden haar bedrijf startte, was de kredietcrisis in volle gang. “Het was misschien niet het meest handige moment.” Ze begon met het taxeren van zakelijke en particuliere panden. Haar kinderen waren nog klein, dus ze koos voor een kantoor aan huis. In 2021 verlegde ze haar focus naar de zakelijke markt en pakte ze naast zakelijke taxaties het verkopen en verhuren van bedrijfsmatig onroerend goed op.

Diversiteit

Vooral de diversiteit van de bedrijfsmakelaardij trekt haar aan. “Het werk is zo veelzijdig.” Ik zie veel mensen en veel mooie projecten en ik vind steeds weer uitdagingen.” Ze neemt bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken en hoort het verhaal van de ondernemer. “Elke ondernemer is weer anders. Zo was ik laatst in een pand dat helemaal bio-based en circulair is gebouwd. Omdat er niet zoveel van zulke panden in de regio zijn, gaat daar mijn hart wel sneller van kloppen.”
Die regio waar Daphny actief is, is het Vechtdal. “Ik ben hier geboren en getogen en voor mij is er geen plek als het Vechtdal. Er is hier zoveel mooie bedrijvigheid, maar geniet bovenal ook van de mindset die inwoners hebben. Mensen zijn heel loyaal, komen bij je terug.”

Daadkrachtig en doortastend

De bedrijfsmakelaar weet ze zich goed te onderscheiden van concurrenten. Dat onderscheid zit volgens Daphny vooral in de benadering. “Ik ben laagdrempelig, betrokken en hou van een persoonlijke aanpak.”
Daphny richt zich bewust op de zakelijke markt. “Bedrijfsmakelaardij is een stuk directer.” Ook de uitdaging is groter. Het vergt wat meer creativiteit, denken in oplossingen en geduld. Af en toe staat ze voor grote uitdagingen. “Dat maakt het ook leuk, het werk is gewoon een stuk minder voorspelbaar.” De bedrijfsmakelaar moet in dit wereldje ook zeker haar mannetje staan. “In dit vak moet je daadkrachtig en doortastend zijn.”