Mensen uit de regio Hardenberg, maar ook ver buiten de gemeentegrenzen konden er jarenlang geen genoeg van krijgen, de lekkernijen van Bakker Battjes. Het geheim? Het fingerspitzengefühl van bakker Geert en de optimale klantbeleving van z’n vrouw Leni. Het avontuur van het ondernemerskoppel begon zo’n veertig jaar geleden. “Hardenberg trok ons direct aan”, vertellen Geert en Leni Battjes. “De gemoedelijkheid, de sfeer en de weidse uitzichten vanuit de achtertuin…” Al vanaf zijn zestiende stond Geert met z’n handen in het deeg. De enorme passie, het keiharde werken én de kwaliteit bovenaan stellen, wierpen zijn vruchten af. De ene na de andere prijs mochten zij ontvangen als waardering van hun (h)eerlijk vakmanschap. Nu is er een einde gekomen aan het tijdperk Bakker Battjes.“Het gebrek aan opvolging, de ziekte van Geert, dreigende personeelstekorten en het naderen van de pensioengerechtigde leeftijd maakten dat we de deuren van ons financieel gezonde bedrijf hebben gesloten.” Met een lach en een traan kijken ze terug op het ondernemen in de regio Hardenberg. Hun tip in deze Week van de Ondernemer: “Het belangrijkste is om écht te luisteren naar je klanten. Niet zelf beter willen weten, maar juist je service of producten aanpassen. Dat maakt dat mensen terugkomen en je trouw blijven.”