Harry Kok, marktkoopman

Marktkoopman Harry Kok (66) heeft zijn wagen verkocht en gaat met zijn vrouw genieten van hun oude dag. Daarmee neemt de koopman ook afscheid van Dedemsvaart, waar hij sinds 1980 week in week uit zijn kraam parkeerde en zijn waren uitstalde.

Galanterieën en speelgoed. Onder die noemer begon de ondernemer uit Emmen lang geleden. “Galanterieën zijn snuisterijen van geringe waarde. Zo kon ik alles verkopen wat ik maar wilde: huishoudelijke artikelen, speelgoed, haarmode, feestartikelen.” Hij weet als geen ander hoe je handel moet drijven. “Je onderscheiden, veel verschillende soorten bieden en slim inspelen op wat er gemist wordt in een dorp.” Zo stonden vrouwen ooit in de rij voor zijn haarknipjes en strikjes. “Heel Dedemsvaart liep met haarmode van Harry Kok. Tot de grote modeketens het gingen verkopen.”

Dat de markt vergrijst en er maar weinig jonge bezoekers tussen de kramen te vinden zijn, valt Harry wel op, maar hij heeft er nooit onder geleden. “Er is een grote groep vrouwen die al ruim veertig jaar mijn sponsor is”, lacht Harry tevreden.

Weekmarkt Dedemsvaart | woensdag 8.00 tot 13.00 uur – ca. 12 marktkramen
Weekmarkt Hardenberg | maandag 8.00 tot 13.00 uur – ca. 30 marktkramen