Het Truck-Toilet is een uniek idee dat uit nood werd geboren

“Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit wel in een vrachtwagen. Behalve dit”, vertelt ondernemer Herman Ribberink uit Hardenberg. Samen met zijn compagnon bedacht hij Truck-Toilet.

Een uniek idee dat uit nood werd geboren. Beide heren komen uit de transportwereld en weten waar je als chauffeur tegenaan loopt. “Als vrachtwagenchauffeur heb je een maximale rijtijd. Zit jouw rijtijd erop en is de eerstvolgende wc 10 minuten verderop? Dan heb je pech.”

Herman ontwierp daarom een toilet voor in de cabine. Het toilet schuif je via een lade onder het bed vandaan. Daarin bevestig je een zakje van gerecycled plastic. Dankzij een absorberend poeder stinkt en lekt het niet. Het Truck-Toilet, dat inmiddels de testfase voorbij is, wordt lokaal geproduceerd. “We werken alleen met bedrijven uit Hardenberg.”

De interesse in het product komt wel van ver. Zo heeft het toilet al aandacht getrokken in België en Canada. “Er zijn alternatieven, maar niet zoals ons product. Wij hebben het echt ontwikkeld vanuit het perspectief van de chauffeur en met oog voor de veiligheid. Het is een sociale gedachte die commercieel is geworden.”