Ze zijn net verhuisd naar het kantoorpand aan het kruiwiel 1 in Hardenberg. De bloemen en de kerstboom die ze kregen bij de opening, staan nog te pronken in het kantoor, naast de high-tech drones en andere opnameapparatuur. De begroeting bij binnenkomst is enthousiast en met zichtbare trots laten Sven en Wouter hun nieuwe kantoor zien.

Vastgoedpresentatie en creatieve video’s
Het idee om samen te gaan werken ontstond in coronatijd, vertellen ze nadat ze een lekkere kop koffie op tafel hebben gezet. ‘We gingen in die periode weer thuis wonen en merkten al snel dat lessen volgen via een scherm niet echt ons ding was’, bekend Wouter glimlachend. ‘Om wat bij te verdienen ging Sven als fotograaf en ik als videograaf aan de slag, tot we gezamenlijk een klus in Hardenberg kregen. Dat ging zo goed dat we besloten om samen als één bedrijf onder de naam Wevisuals verder te gaan.’ Onder deze naam maken Sven en Wouter video’s variërend van interviews en drone-opnames voor een bedrijfspresentatie tot productpresentaties, bruiloftsvideo’s en after movies van events. Omdat ze hun drones ook goed zouden kunnen gebruiken voor het maken van vastgoedpresentaties, schreven ze verschillende makelaars hierover aan. ‘Hierdoor kwamen we in contact met een vastgoedfotograaf, die ons steeds vaker inhuurde en ons de kneepjes van het vak leerde. Na verloop van tijd vroeg hij of we zijn bedrijf over wilden nemen als hij met pensioen ging. Zo hebben we na een flinke onderhandeling zijn bedrijf en zijn klanten overgenomen en zijn wij verdergegaan onder de naam HomeVisuals’, legt Sven het ontstaan van HomeVisuals in een notendop uit.

Kwaliteit en aandacht
Bij vastgoedpresentatie moet je denken aan het maken van foto’s, waaronder 360 graden fotografie, video’s, drone-opnames en het inmeten van plattegronden. Kortom, alles voor de presentatie van vastgoed op Funda. Daarin zijn Sven en Wouter niet uniek in Nederland, waarin zijn zij onderscheidend? ‘Wij richten ons echt op kwaliteit en aandacht’, reageert Wouter direct. ‘Dat betekent dat we kwalitatief goede en realistische foto’s en video’s leveren.

Daarbij maken we veel gebruik van drone-opnames, wat de indruk van de woning ten goede komt. Verder hebben we veel aandacht voor de bewoner, die meestal zelf aanwezig is bij het fotograferen van de woning. Wij zijn het visitekaartje van de verkopende makelaar en daarom is het belangrijk dat de bewoners het fotograferen als ontspannen en prettig ervaren. Zelfs als de aanleiding voor de verkoop niet zo positief is. En natuurlijk maakt dat het werken voor ons ook leuker’, lacht hij.

Toegevoegde waarde van start-up-programma
De keuze voor Hardenberg als locatie voor hun bedrijf voelt voor Sven en Wouter als heel logisch. ‘We hebben ook wel gedacht aan Zwolle, omdat we daar voor twee grote makelaars werken, maar hebben toch gekozen voor Hardenberg. De mentaliteit en de gemoedelijkheid van hier, past meer bij ons. Bovendien zijn we vanaf deze locatie zo in Zwolle of ergens anders.’ Nog voordat Sven en Wouter naar Hardenberg verhuisden, kwamen zij in contact met Peter Zwartscholten van het Startershuis DOEN!, die hen nu begeleidt vanuit het start-up-programma binnen de gemeente Hardenberg. ‘Peter komt regelmatig bij ons langs of we nemen contact met hem op als we ergens vragen over hebben. Hij heeft al veel startende ondernemers begeleidt, heeft dus veel kennis en ervaring en ook een groot netwerk. Dat is voor ons heel fijn’, vertelt Sven waarderend. ‘We kunnen goed met hem sparren en hij wijst ons soms op zaken waar wij nog niet zo snel aan gedacht hadden. Zo krijgen we weer nieuwe inzichten.’

Doelen en ambities
Hoewel de bedrijven van Sven en Wouter nog jong zijn hebben ze inmiddels al één werknemer parttime in dienst en werken ze meestal met twee stagiaires. Wat zijn doelen en ambities voor de komende jaren? ‘Het liefst willen we in de toekomst personeel kunnen aannemen voor de werkzaamheden voor HomeVisuals. Want dat geeft ons de ruimte om onze creativiteit meer in te zetten en ook grotere projecten op te kunnen pakken voor Wevisuals’, reageert Wouter gedreven. ‘Daar ligt onze passie en dat mag best groot worden’, stemt Sven in.