In 2015 startte de destijds 18-jarige Max Oost met ToTheMaxx Event Services – verhuur van licht- en geluidsapparatuur. Geleidelijk breidde het assortiment uit met tenten, tafels, stoelen en catering en ook zijn vader Max sr. en broertje Rick werden betrokken bij het bedrijf. Met eigen materiaal verzorgden ze samen evenementen voor 250 tot 300 personen. Kortom; het bedrijf ontwikkelde zich goed en de agenda stond voor 2020 helemaal vol. Tot corona zijn intrede deed. Ineens was diezelfde agenda helemaal LEEG. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder, hoe is het nu met Max en ToTheMaxx Event Services?

Wereld van muziek en entertainment
De opvallende oranje-zwarte ToTheMaxx-bedrijfsauto’s voor het bedrijfspand zijn niet te missen. Bij binnenkomst is de verrassing groot, want ineens sta je in een andere wereld; de wereld van muziek en entertainment. Gitaren, keyboards, drumstellen en andere instrumenten wachten in een sfeervolle ruimte, op een nieuwe eigenaar die ze tot leven roept. ‘Welkom, leuk dat je er bent, ik ben Max’ is de hartelijke begroeting, terwijl Max achter de balie vandaan komt. Hij begint direct aan een enthousiaste rondleiding en vertelt honderduit. Als we later rustig gaan zitten met een kop koffie bekent hij schoorvoetend; ‘Vorig jaar maart was het wel even spannend hoor. We zouden net verhuizen naar een nieuw pand, maar hadden het huurcontract gelukkig nog niet getekend’, zucht hij van opluchting. ‘Die verhuizing ging dus niet door maar tegelijkertijd zaten we zonder bedrijfspand, want de huur van het ‘oude’ pand hadden we al opgezegd.’ In combinatie met alle gecancelde evenementen was de situatie dus allesbehalve rooskleurig. Toch bleef Max niet lang hangen in de misère.

Van nul euro omzet, via ambachtelijk schepijs, naar een professionele webshop voor muziek en entertainment

Sparren met Ondernemers DenkTank
‘Via de gemeente kwam ik in contact met Peter Zwartscholten van Startershuis DOEN, die me uitnodigde om over nieuwe ideeën te sparren met andere ondernemers in de ‘Ondernemers DenkTank’. Hieruit ontstond het concept van een pop-up-restaurant in Hardenberg.’ Max ging er enthousiast mee aan de slag maar het plan werd in de kiem gesmoord door invloeden van buitenaf. Dus ging de familie weer om tafel voor het bedenken van nieuwe ideeën. ‘De zomer zat er aan te komen, het was lekker warm en zo ontstond het plan om ons eigen ijsmerk te ontwikkelen en dit te gaan verkopen. We hebben veel ijs geproefd’, vertelt Max en hij trekt er gekscherend een vies gezicht bij. Ze kozen voor echt ambachtelijk gemaakt schepijs onder de eigen merknaam; Gepetto Gelato. Ze kochten een aanhanger en de hele zomer genoten mensen op verschillende toeristische plekken in de gemeente Hardenberg, van hun heerlijke ijs. ‘Dat was een hele leuke tijd’, glimlacht Max bij de herinnering, ‘en hiermee zijn we de zomer goed doorgekomen. Daarna dachten we eigenlijk dat we begin 2021 wel weer in de evenementenbranche aan de slag zouden kunnen. Maar al snel bleek dat niet het geval’, klinkt het gelaten. En weer gingen we ze om tafel om na te denken over nieuwe mogelijkheden.

Webshop muziekinstrumenten en PRO audio en licht
Toen ontstond het idee om muziekinstrumenten en professionele audio- en lichtapparatuur te gaan verkopen, voor zowel de starter als voor de professional. ‘We zijn op 11 december 2020 gestart met een professionele webshop en ons assortiment breidt zich iedere dag nog uit’, vertelt Max met ogen die glimmen van enthousiasme. ‘Vanaf het begin was het mijn insteek om ook dit ‘to the Maxx’, dus zo goed en professioneel mogelijk te doen. We hebben alle processen goed doordacht en zoveel mogelijk geautomatiseerd om efficiënt te kunnen werken en fouten te voorkomen. En het gaat zo goed, dat het magazijn al bijna te klein wordt.’ Naar eigen zeggen is ToTheMaxx Music onderscheidend in de persoonlijke service, het eigen vervoer en de korte levertijd. ‘We geven persoonlijk en eerlijk advies en bestellingen met een waarde boven de € 450,- bezorgen we persoonlijk en snel. Als je voor 12.00 uur bestelt dan heb je de bestelling vanavond in huis en voor 23:59 uur besteld is de volgende dag in huis.’ Max geniet zichtbaar van alles wat hij doet. ‘Het afgelopen jaar was enorm enerverend, heeft me zelfs de eerste grijze haren opgeleverd’, lacht hij, ‘maar ik heb er ook heel veel van geleerd. We blijven vooruitkijken en verder uitbouwen.’