De eigenaren Gerwin van der Kamp en Sander Mastenbroek herinneren zich nog heel goed het eerste gesprek dat ze over deze website voerden met Joop Tebbens en Loes Waninge van de gemeente Hardenberg. ‘We zaten bij elkaar om de offerte te bespreken en we hadden, zoals altijd, ook al een opzet meegenomen van hoe de website eruit zou kunnen zien. Nadat we ons ontwerp hadden laten zien en uitgelegd, bleek dat ons voorstel bijna 1-op-1 overeenkwam met wat Joop en Loes voor zichzelf, hadden geschetst. Dat was wel bijzonder’, lachen Gerwin en Sander bij de herinnering.

Combinatie van creatie en techniek
Het is nu ruim drie jaar geleden dat Gerwin en Sander besloten om samen met Webzuiver te starten en inmiddels werken ze met zijn vijven. Ze ontwerpen en bouwen websites en webshops in WordPress en WooCommerce en verzorgen daarbij ook de online marketing. Daarvoor was Sander met zijn bedrijf Halte2 al lang actief op het gebied van ontwerp en creatie en Gerwin had al jarenlange ervaring in software- en websiteontwikkeling. ‘We kwamen elkaar in ons werk regelmatig tegen en hadden wel een klik. Zo ontstond het idee om samen te starten met Webzuiver waarin we elkaar heel mooi aanvullen’, vertelt Gerwin enthousiast. ‘Sander maakt de creatieve ontwerpen en ik zorg voor de technische ontwikkeling van de websites of webshops. De klant kan trouwens ook zelf een ontwerp aanleveren, dat bijvoorbeeld door zijn vaste ontwerper is gemaakt. Wij bouwen daarmee dan de gewenste website’.

Klant moet begrijpen waarvoor hij betaalt
Wat maakt jullie anders dan andere webbureaus? ‘Onze betrokkenheid en klanten krijgen van ons een helder en eerlijk voorstel’, antwoord Sander direct. ‘In een voorgesprek proberen we zo duidelijk mogelijk te krijgen wat de klant precies wil. Met andere woorden, wat wordt het doel van de te bouwen website of webshop, wat wil de klant ermee bereiken. Soms vraagt een klant om een ingewikkelde of dure functie waarvan wij weten dat die niet gaat opleveren wat de klant graag wil. Dan zijn we daar eerlijk over en soms kunnen we de klant verrassen met een veel eenvoudiger oplossing.’ Gerwin knikt instemmend en vult aan: Met alle benodigde informatie van de klant bedenken we hoe de website technisch moet gaan werken en ook hoe deze er in de grote lijn uit moeten komen te zien. Daarna presenteren we zowel het ontwerp, de techniek, als de offerte in een persoonlijk gesprek. Kortom; we denken mee om te komen tot het beste resultaat en vinden het belangrijk dat de klant goed begrijpt waar hij nou precies voor betaalt’, benadrukt hij.

Ook na oplevering betrokken blijven
Tijdens het gesprek vullen Gerwin en Sander elkaar steeds aan en je merkt dat ze dagelijks samenwerken. ‘We schakelen snel en makkelijk, waardoor we nieuwe websites of webshops snel kunnen opleveren. Geen oneindig lange trajecten dus’, klinkt het geruststellend. ‘Verder leveren we onze websites technisch en inhoudelijk goed werkend op en het liefst ook compleet met alle teksten en foto’s. Want het vullen van een website met teksten en foto’s heeft veel invloed op de uitstraling en werking van de site. Daarom blijven we ook na oplevering van een website nog steeds betrokken. Als we tijdens het technische beheer zien dat de klant een onderdeel of pagina niet helemaal goed gevuld heeft, dan maken we hem hierop attent of we passen het zelf even aan. Uiteindelijk willen we zelf ook trots kunnen zijn op de websites en webshops die we leveren’, benadrukken ze.

Meetellen in de regio
Veel verschillende soorten klanten hebben hun weg naar Webzuiver al gevonden. Van de beginnende zzp’er tot grote bedrijven en van maatschappelijke organisaties tot overheden. ‘Die spreiding vinden we prettig en we richten ons ook niet op één specifieke doelgroep. Wel werken we het liefst samen met klanten die zelf ook graag iets moois van hun website of webshop willen maken. Doordat je van beide kanten gemotiveerd bent, is de samenwerking leuk en ontstaat het beste resultaat.’ Gaandeweg het gesprek blijkt uit alles dat de mannen het ontwerpen en ontwikkelen van websites goed in de vingers hebben. Hoe zien zij de toekomst voor zich? ‘We zijn blij dat veel verschillende klanten ons inmiddels weten te vinden en dat we hele positieve feedback van ze krijgen. En we zijn er best trots op, dat we met ons kleine team in staat zijn om mee te tellen in de regio en te kunnen concurreren met grotere partijen’, klinkt het met waardering voor het team. ‘In de komende jaren hopen we verder te kunnen groeien met het bedrijf door goede weboplossingen te blijven maken en door eerlijk en duidelijk te blijven naar onze klanten.’

Ben je benieuwd naar wat Webzuiver zoal doet? Ga dan naar Webzuiver.nl of volg hen op LinkedIn, Facebook en Instagram.