Welke supermarkt je ook bezoekt, op elke bakkerijafdeling vind je de koeken van Nanning. Vers, kruidig en lekker smeuïg kenmerken de Dedemsvaartse ontbijtkoek die dagelijks vers wordt gebakken in de kleinschalige koekbakkerij. Het familiebedrijf wordt gerund door Jolande Nanning en haar jongere broer Lucian. Het bakken is Jolande met de paplepel ingegoten. De bedrijfseconoom keerde na achttien jaar Randstad terug naar Dedemsvaart om als vierde generatie de bakkerij voort te zetten. De koek is nog altijd dezelfde koek als die haar overgrootvader maakte, maar op het gebied van automatiseren en professionaliseren is niets meer zoals het ooit was. De ontwikkeling op het gebied van gezonde voeding en de specifieke vragen uit het buitenland dagen de koekbakkerij uit om continu bezig te zijn met productontwikkeling. “We staan nooit stil. Biologische koeken, vijgenkoek voor de Franse markt, volkoren ontbijtkoeken; we hebben allerlei nieuwe varianten”, zegt Jolande, die inmiddels zeventien jaar tot de directie behoort. Bij haar komst werd ze als vrouw door de mannen wat argwanend aangekeken. “De bakkerswereld is een echte mannenwereld, maar ik pakte mijn rol en dat werd door iedereen geaccepteerd. Ik heb nooit last gehad van ongelijkheid, ik vind: het draait uiteindelijk om de inhoud.”

Contact

Vragen of opmerkingen?

Contact opnemen